NÄIN ALOITAT

Palvelumme käyttönotto sujuu näillä ohjeilla

School Day haluaa tukea kouluhyvinvointia.

Tässä ohjeet, miten pääset alkuun.

Otathan yhteyttä, jos tarvitset apua!

1. Rekisteröidy

Kiinnostuitko School Dayn hyvinvointipalvelusta?

Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Voit täyttää lomakkeen tai ottaa suoraan yhteyttä Sampoon sähköpostilla sampo.lokki@schoolday.fi tai soittamalla puh. 040-7229828.

Odota rekisteröitymisen jälkeen tietoa School Daylta milloin voitte aloittaa School Dayn hyvinvointipalvelun käytön.

Image
Image

2. Tiedota

Kannattaa kertoa oppilaille ja huoltajille School Daystä ennen kuin aloitatte palvelumme käytön. Oppilaita ja vanhempia kiinnostaa mitä varten tietoa kerätään ja mitä sillä tehdään, mutta he ovat varmasti myös iloisia siitä, että oppilaiden hyvinvointiin panostetaan. Olemme laatineet valmiita tiedotteita huoltajille, oppilaille, opettajille ja rehtoreille, joita voit tarpeen mukaan tulostaa, lähettää sähköpostin liitteenä tai julkaista oppilaitoksenne nettisivulla.

Täältä löydät valmiita tiedotteita

 

3. Lataa sovellus

School Day sovelluksen voi ladata Apple App Storesta (iOS) tai Google Play -kaupasta (Android). Sovellus kannattaa myös päivittää aina kun uusia päivityksiä on tarjolla. Sovellukseen kirjaudutaan koulun sähköpostitunnuksilla.

Image
Image

4. Muistuta

Oppilaat reagoivat viiteen hyvinvointiväittämään aamu- ja iltapäivisin School Dayn hyvinvointisovelluksessa. Tämän voi tarvittaessa tehdä myös nettiselaimessa tai Teams-sovelluksessa.

Kannattaa muistuttaa oppilaita vastaamaan mahdollisimman usein kyselyihimme, ja tarjota heille tilaisuus siihen aamuisin ja iltapäivisin. Sovelluksessa on satoja kysymyksiä, ja ensimmäiset diagrammit vastausdatasta pystytään muodostamaan vasta sitten, kun kaikkien osa-alueiden kysymyksiin on vastattu.

School Dayn hyvinvointimalli perustuu tieteelliseen tutkimukseen. Kasvatustieteilijät ja kokeneet opettajat ovat olleet sitä rakentamassa.

Sovelluksen keräämä tieto on kyseisen oppilaitoksen omaisuutta ja se talletetaan pilvipohjaiseen tietovarastoon. Tietoja voidaan tarkastella ryhmä- tai koulutasolla, mutta ei yksilötasolla.

5. Tutki tilastoja

Kokoamme koulusi hyvinvointidatan School Day Insights -sivustolle. Jokainen hyvinvoinnin osa-alue on havainnollistettu mittareilla. Näet mittareista myös muutoksen edellisviikoista.

Hyvinvointimallimme muodostuu viidestä osa-alueesta: ulkoiset olosuhteet, sosiaaliset suhteet, itsensä toteuttaminen, terveys ja sosioemotionaaliset taidot. Jokainen osa-alue sisältää useita hyvinvointi-ilmiöitä. Esimerkiksi osa-alue 'Terveys' pitää sisällään mm. ilmiöt 'uni' ja 'ravinto'. 

Voit tarkastella koulusi hyvinvointidataa Insights-sivustolla.

Insights-sivustolle kirjaudutaan koulun tunnuksilla. Näet oman ryhmäsi kootut hyvinvointitiedot, mutta et yksilökohtaisia tietoja. Rehtori voi tarkastella kaikkien oppilaitoksen opetusryhmien tuloksia.

Mene rohkeasti seikkailemaan Insights-sivustolle! Saat runsaasti tietoa oppilasryhmäsi hyvinvoinnista. Tietoja ei pysty edes vahingossa poistamaan. Pääset aina alkuun klikkaamalla School Dayn logoa.

Image
Image

6. Keskustele

Muistathan myös kertoa opetusryhmällesi heidän hyvinvointikyselyidensä tuloksista. Näytä heille Insights-sivuston mittareita, ja anna aikaa keskustelulle. Joskus parhaimmat ideat tulevat lapsilta ja nuorilta. Heitä voi haastaa ideoimaan myös kouluhyvinvointia parantavia asioita.

Voit ottaa tavaksi esimerkiksi kertoa aina perjantaina koulun päätteeksi sen mittarin, joka näyttää kaikista parhainta tulosta. Oppilaita kannattaa kehua niistä asioista, joissa he ovat hyviä. Alkuviikosta voitte ottaa käsittelyyn sen mittarin, jonka tulos on heikoin, ja työstää asiaa viikon varrella yhdessä keksityin keinoin. Jos koulussa on samanlaisia haasteita myös muissa opetusryhmissä, yhdistäkää voimat muiden opettajien kanssa. Muistuta oppilaita siitä, että mittareiden arvot muuttuvat jatkuvasti.

School Day aktivoi koulun ajattelemaan hyvinvointia. Tarttukaa te hetkeen ja työstäkää hyvinvoinnin osa-alueita, jos ne osoittautuvat yhteisöllenne tärkeiksi.

Tehdään yhdessä töitä kouluhyvinvoinnin parantamiseksi! <3